JOGGING FOYER
ZATERDAG 16 SEPTEMBER 2017
Fran├žais      

De jogging is ontstaan uit de werking van BIS, het sportproject van Foyer. In 1994 werd de eerste jogging georganiseerd doorheen het oude Molenbeek. Die eerste editie kregen we een kleine honderdtal lopers aan de start.

De volgende jaren groeide de jogging uit tot een organisatie waar gans Foyer bij betrokken is. Mede dankzij de steun van de Gemeente Molenbeek en het Brussels Gewest bereikten we laatste jaren steeds een 300-tal deelnemers.

Met de jogging Foyer wil Foyer de jongeren uit de lokale wijken aanzetten om de sportschoenen aan te doen en de loopsport te ontdekken en wil het de mensen uit de wijk voor deze manifestatie op de been krijgen.

Met deze loop wil Foyer ook het multiculturele karakter van Brussel vieren. Zo vinden we onder de deelnemers van de voorbije jaren verschillende nationaliteiten zoals de Turkse, Marokkaanse, Keniaanse, Congolese, Burundese, Russische, Ethiopische, Oezbeekse, Kameroense, Britse, Amerikaanse, Italiaanse, Spaanse, Belgische en nog verschillende andere.

Maar daarnaast en vooral wil de Foyer met de jogging ook mensen van buiten de wijk en buiten Brussel aantrekken om Brussel en specifiek Molenbeek op een positieve manier te leren kennen. En hoe kan dat beter dan een jogging in hartje Molenbeek?!